lips.png
cheeks.png

Dermal filler

De vanligaste fillers nuförtiden består av Hyaluronsyra, som är ett geléliknande ämne som finns naturligt i kroppen i bl.a. ögon, leder och hud. Den absorberar vatten som en svamp och fungerar som kroppens smörjmedel och stötdämpare.

Dermal fillers injiceras under huden för att Släta ut linjer runt näsan och munnen (nasolabialveck och sura mungipor). Förbättra och återställa volymen till sjunkna kinder. Minska vertikala läpplinjer och få fylligare och förstärkta läppar med naturligt utseende. Förstärka käkbenet. Förbättra symmetrin och rätta ojämnheter och ärr. Den ökar hudens fukthalt och elasticitet.

Behandlingsresultaten kvarstår i 6-12 månader. Därefter görs ofta en påfyllnadsbehandling.

Hur går behandlingen till?

En fillerbehandling tar ca 30 minuter och du kan fortsätta din dag som vanligt direkt efter behandlingen. Den går till på ungefär följande sätt:

  1. Först gör läkaren en noggrann bedömning av ansiktet och av det område som skall fyllas ut. Går igenom kundens förväntningar och önskemål.

  2. I vissa fall märks injektionspunkterna upp i förväg med hjälp av en penna för att underlätta behandlingen.

  3. Injektionsstället rengörs och desinficeras med en antibakteriell lösning och bedövas med hjälp av is eller en bedövningskräm beroende på kundens önskemål.

  4. Själva injektionsprocessen går mycket snabbt och en behandling bestående av en serie injektioner är ofta över efter 20–30 minuter beroende på området/områden som behandlas.

  5. Efter injektionerna tvättas det behandlande området av. Vid behov erbjuds kunden en kyl påse för att minska det tillfälliga obehaget/den svidande känslan som ibland uppkommer alldeles efter injektionerna. Kunden får eftervård information.

Resultaten av en behandling med en vävnadsfiller syns nästan direkt efter behandlingen. Ibland syns även en mindre svullnad och lite blåmärken i det behandlande området.

Patienten kan normalt sett återgå till sitt arbete och sina normala rutiner omedelbart efter ingreppet.

Innan behandlingen:

Det är bäst att undvika alkohol minst en vecka före ingreppet. För bästa resultat rekommenderas sluta ta antiinflammatoriska läkemedel (såsom Ipren, Ibumetin, Voltaren eller liknande) två veckor före behandlingen för att förhindra blåmärken. Undvik Omega 3, Vitamin E och rosenrot minst 48 timmar inför behandlingen.

1 PNG.png

Eftervård rekommendationer:

Under 12 timmar efter behandling ska du undvika överdrivet minspel, ta på det behandlade området, dricka alkohol och använda makeup. Under två veckor efter behandling ska du försöka att undvika extrem exponering i solen, UV-ljus, minusgrader och bas­tubad. Det är rekommenderad att undvika ansträngande aktiviteter eller träning i upp till 24 timmar och att undvika att massera det behandlade området. Försök att sova med huvudet högt och undvika att sova på de injicerade området en till två dagar efter behandlingen Undvik att göra en behandling innan en planerad resa, pga. komplikationsrisken.

1 PNG.png

Återbesök:

Circa två veckor efter behandlingen har vi möjlighet att utvärdera behandingen. Vi kan då fortsätta med eventuella ytterliggare behandlingar.

Utvärderingen kan vi också göra via videokonsultation.

1 PNG.png